Καλώς ήρθατε στο νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα

Tι πρέπει να προσέξω στην διαρκεια στρώσιματος των ηχείων ;

Tι πρέπει να προσέξω στην διαρκεια στρώσιματος των ηχείων ; image

Όπως ο κινητήρας ενός καινούριου αυτοκινήτου πρέπει να στρωθεί , έτσι πρέπει και τα κινούμενα μέρη ενός ηχείου για να μπορέσει το σύστημα να αποδώσει ιδανικά. Η εξωτερική ανάρτηση των διαφραγμάτων και οι «αράχνες» είναι κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν πολλά χρονιά σε μηχανικές καταπονήσεις . Γι’ αυτό τον λόγο , όσο τα ηχεία είναι ακόμα καινούρια , αυτά τα εξαρτήματα είναι τόσο σκληρά και απότομα , που τείνουν να περιορίσουν τα διαφράγματα στην κίνηση τους , μη επιτρέποντας έτσιτην απελευθέρωση της μουσικής σ’ολη της την έκταση .

Λίγες ώρες παιξίματος σε μετρία ένταση θα διορθώσει το παραπάνω πρόβλημα και τα ηχεία θα αρχίσουν να αποδίδουν με περισσότερη λεπτομέρεια και ανάλυση . Στην πράξη , τα ηχεία θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την απόδοση τους μέχρι τα εξαρτήματα τους να ισορροπήσουν μηχανικά μετά από περίπου 500 ώρες (συμφωνά με τον κατασκευαστή ) , ενώ θα συνεχίσουν να παίζουν ιδανικά για τουλάχιστον 10 χρονιά , εφόσον δεν υπεροδηγηθούν πότε σε αυτό το διάστημα . Η περίοδος στρωσίματος μπορεί να επιταχυνθεί εάν αφήσουμε τα ηχεία να παίζουν σε σχετικά υψηλή ένταση ενώ απουσιάζουμε από τον χώρο ακρόασης.

Σημείωση : Είναι πρακτικά αδύνατο να φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου ένα ζευγάρι σύγχρονων ηχείων . Μόνο η συχνή υπέροδήγηση (δλδ. Υπερβολική ένταση ή υπερ οδιγιση ενός σχετικά μικρού ενισχυτή ) θα καταστρέψει την ικανότητα απόδοσης και θα μειώσει την διάρκεια ζωής τους