Καλώς ήρθατε στο νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα

Πως θα βελτιώσω την αποδοση των χαμηλών συχνοτήτων;

Πως θα βελτιώσω την αποδοση των χαμηλών συχνοτήτων; image

Ρυθμίζοντας το επίπεδο των χαμηλών συχνοτήτων

Τα μικρά ηχεία είναι εκ φύσεως περιορισμένα στην αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων . Αν παρόλα αυτά τα ηχεία τοποθετηθούν πάνω σε ράφι ή σε βάση που είναι κοντά στον τοίχο η παντοκατευθυντικές συχνότητες των χαμηλών θα συγκεντρωθούν στην περιοχή μπροστά από τα ηχεία και θα επιτευχθεί ένα ρωμαλέος ήχος .

Τα ηχεία δαπέδου αποδίδουν πιο ισχυρή αναπαραγωγή χαμηλών συχνοτήτων και σπάνιος χρειάζονται την βοήθεια κάποιου τοίχου . Γενικά , αυτά τα ηχεία αποδίδουν τα μέγιστα σε απόσταση 50 έως 150 εκ από τον κοντινότερο τοίχο . Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ηχεία πρέπει να μπορούν να εξαπλώσουν το ήχο τους χωρίς εμπόδια και ευθείας προς την θέση ακρόασης . 

Υπενδεδυμένα έπιπλα και παρόμοια αντικείμενα δεν πρέπει πότε να τοποθετούνται μπροστά από τα ηχεία καθώς έτσι θα απορροφήσουν τις υψηλές και τις μέσωυψηλές συχνότητας αλλοιώνοντας την μουσική αναπαραγωγή . Επίσης η στερεοφωνική εικόνα θα χάσει την ακριβά της . Μερικοί χώροι ακρόασης έχουν προβλήματα από στάσιμα κύματα που προκαλούν περιοδικά «μπουμαρισματα» . σε τέτοιες περιπτώσεις τα ηχεία θα πρέπει να τοποθετούνται σε αρκετή απόσταση από πλαϊνούς και πίσω τοίχους ώστε τα παντοκατευθυντικα χαμηλά να μπορούν να εκτονωθούν απρόσκοπτα προς τα πίσω .

Με αυτό τον τρόπο η ένταση των χαμηλών μειώνετε κατά μερικά ντεσιμπέλ . Σε πολύ δύσκολα ή γεμάτα ανακλάσεις δωμάτια ίσως χρειαστεί να μπλοκαριστεί η θύρα εκτόνωσης ( Bus reflex ) με την βοήθεια πχ. Ενός καλά διπλωμένου υφάσματος ή να χρησιμοποιηθούν τα ειδικά σφουγγαράκια .